Over Anke

Anke Tijtsma is antropoloog en gespreksmaker bij Buro AanZet. Ze werkt daarnaast als cross-over intermediair en matchmaker tussen organisaties en kunstenaars. Als keramist exposeert ze graag met vrij werk (beelden en objecten); al werkt ze ook in opdracht.

Anke gelooft in de inzet van verbeeldingskracht op de werkvloer en is geïnteresseerd in gesprekscultuur en organisatievernieuwing.

In haar werk als organisatie-antropoloog maakt ze gebruik van kunst en werkt ze graag samen met kunstenaars om de vernieuwingskracht in ieder mens aan te zetten. Anke werkt door middel van participerende observatie, het houden van diepte-interviews en het begeleiden van dialogen.

Haar autonome werk als keramist en haar recente masterstudie Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (2016/17) (https://www.hku.nl/Opleidingen/Masters/MasterCrossoverCreativity.htm) zorgen voor een muzisch antropologische aanpak. Het woord muzisch is afgeleid van de mythe van de muzen en staat voor de kunstzinnige gedragingen van het spelen, het maken, het vertellen en het delen. Anke wakkert dit graag aan bij professionals door middel van haar gespreksvoering in organisaties.

Met haar eerder opgedane (inter)nationale werkervaring bij oa. de Verenigde Naties (2000/03) en haar jarenlange verantwoordelijkheid als directeur-bestuurder (2011/16) van Stichting Wemos garandeert ze adequate inleving en aansluiting bij lopende processen in organisaties. Anke werkt bij voorkeur in de publieke sector.

Anke studeerde in 1998 als antropoloog af aan de Universiteit Utrecht en werkte daarna een groot aantal jaren bij niet-gouvernementele organisaties in het buitenland (Botswana, Nicaragua, Bolivia, China).

Haar para-medische achtergrond in Voeding & Diëtetiek (Hanzehogeschool Groningen 1990/95) zorgt nog altijd voor een voorliefde voor de gezondheidssector.

Anke is opgegroeid in het noorden van Friesland en woont momenteel met haar partner en twee dochters in Leusden.

Het CV van Anke Tijtsma inzien? Dat kan: CV Anke Tijtsma + pasfoto mei 2019 pdf

Of bezoek een van haar social media kanalen.


Twitter


Linkedin


Keramiek


Over Buro AanZet


Contact