Over Buro AanZet

Anke werkt vanuit Buro AanZet voor diverse organisaties en draagt via de inzet van verbeeldingskracht bij aan organisatie-vernieuwing. Ze combineert meestal haar antropologische aanpak met gespreksontwerp en facilitatie van dialogen. Op vrijwel alle plekken werkt ze met hulp van kunst. Ook is ze regelmatig matchmaker tussen een organisatie en een kunstenaar. Vanuit Buro AanZet zet ze professionals graag aan tot reflectie.

Soms is ze betrokken bij kortdurende trajecten. Meestal is ze voor langere tijd verbonden aan haar opdrachtgevers. Ze houdt van werken in en met publieke organisaties, oa. in de zorg- en welzijnssector. Daarnaast is Anke dol op theater en sinds 2016 ook zelf ‘maker’ van voorstellingen.

 

Huidige en oude opdrachtgevers

Bij Stichting Philadelphia Zorg, op de afdeling Innovatie & Projecten, verzorgt Anke evaluaties en begeleidt ze gesprekken en dialogen gericht op leren en reflecteren.

Voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), bij het lectoraat Kunst en Professionalisering is ze als onderzoeker verbonden aan een onderzoek naar Kunst als Interventie in trainingen van De Baak.

Bij de HKU in de werkplaats Muzisch Onderzoek geeft ze als antropoloog vorm aan muzisch actie-onderzoek. Haar bevindingen publiceert ze op musework.nl.

Voor The Turn Club is Anke matchmaker/intermediair tussen kunstenaars en publieke organisaties. Ze gelooft in de waarde van de kunstenaarsmindset voor het zoeken naar vernieuwing in organisaties en voor het oplossen van taaie vraagstukken.

Door Productiehuis Plezant en de Organisatieluisteraars wordt Anke (sinds januari 2018) regelmatig gevraagd als dialoogbegeleider. Als teams gezamenlijk naar een theatervoorstelling over hun werk hebben gekeken, is er vaak behoefte om na te praten en te reflecteren. 

Bij de Cliniclowns is Anke kwartiermaker voor de strategische pijler Speler in de Zorg. Daarnaast stuurt ze het team van de afdeling Onderzoek, Ontwikkeling en Relatiebeheer aan (sinds half mei 2018).

Bij verzorgingshuis Axion Continu, op de locatie Huis aan de Vecht in Utrecht heeft Anke gewerkt als intermediair tussen een kunstenaar en de organisatie. Haar inzet was gericht op gespreksvoering met zorgprofessionals van diverse disciplines en het vergroten van de toegevoegde waarde van een kunstproject voor zowel de kunstenaar als de organisatie. Bij de conceptontwikkeling fungeerde Anke als ‘vertaler’ tussen de behoeften van de organisatie en de wensen van de kunstenaar.