Vernieuwen met kunstzinnige gespreksvormen

“Ik geloof dat als we meer ‘verbeelding’ toelaten in ons professionele bestaan, er beweging kan komen in vaste (gespreks)patronen. Op die manier vergaren we broodnodige nieuwe inzichten. Daar zet ik graag toe aan.”

 

Ook zo’n hekel aan niet inspirerende en ineffectieve werkoverleggen? In een zaal zetten we onszelf regelmatig ‘uit’ in plaats van ‘aan’. Daardoor ontstaat in veel vergaderingen niets nieuws. Terwijl we als mens juist blij worden van vernieuwen, nieuwe dingen bedenken.

In mijn onderzoeksproject voor de Master Crossover Creativity onderzocht ik op welke wijze filosofie en Kunst kan zorgen voor vernieuwing in professionele bijeenkomsten. Door subtiel te ontregelen wordt via de Kunsten routine in gespreksvoering bestreden. Dat spreekt de verbeeldingskracht van professionals aan. Met hulp van kunstobjecten, kunstenaars, theatralisering, of kunstzinnige werkvormen komt er beweging in onze gesprekscultuur. Verbeeldingskracht zorgt ervoor dat we als professionals niet alleen onze feitenkennis bijdragen, maar juist de intelligentie in de andere hersenhelft aanzetten. Creativiteit, inspiratie en nieuwe inzichten volgen dan als vanzelf. Daar gaat ieder mens van ‘aan’.

Mijn doel is dat professionals hun volledige potentieel benutten en zingeving ervaren.Met hulp van creatieve gespreksvormen is het mogelijk om professionals aan te zetten tot vernieuwing en te zorgen voor inspirerende sessies.

Lees meer in het blog “kan kunst helpen”.

 

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *