Kunst

Buro AanZet zet graag je verbeeldingskracht aan. Ik geloof in de kracht van onze verbeelding. Beelden doen een beroep op ons denken, onze houding, ons voelen en ons handelen. Dan bewegen we van onze linker- naar onze rechterhersenhelft; van feiten en kennis naar beleving en ervaring. En dat kan ook nuttig zijn in organisaties.

De verwondering die een kunstenaar bij een artistiek onderzoek nodig heeft om er iets te ‘maken’, zorgt gelijktijdig voor het afpellen en formuleren van de onderzoeksvraag. Al makend ontstaat er steeds meer ‘scherpte’ in die vraag en ontstaan er als vanzelf nieuwe perspectieven. Door aan de slag te gaan wordt iets nieuws ontdekt en gecreëerd.

De verbeeldingskracht daarbij activeren is behulpzaam. Dat kan door literatuur en beeldmateriaal (foto’s, film, kunstobjecten, etc) te gebruiken.

Ook werk ik regelmatig met elementen uit de methodiek van Design Thinking. Of ben ik werkzaam op het snijvlak van de kunstensector en organisatie-werk. Mijn recente opleiding aan de HKU maakt dat ik geloof in de waarde van crossovers tussen sectoren en professies. Via crossovers ontstaan gemakkelijker nieuwe ideeën en oplossingsrichtingen voor complexe zaken. Dat vind ik intrigerend.

Ook in mijn werk als antropoloog in organisaties werk ik graag samen met kunstenaars. In het voorjaar van 2018 resulteerde dat bijvoorbeeld in een “Herinnermuur” in een verzorgingshuis van AxionContinu in Utrecht.

Zelf exposeer ik als keramist met mijn kunstwerken. Meer hierover lees je op mijn website op deze pagina.


Gerelateerde blog berichten