Kunst

Buro AanZet zet graag je verbeeldingskracht aan. Ik geloof in de kracht van onze verbeelding en in de waarde van een artistiek onderzoek. De verwondering die een kunstenaar nodig heeft om te komen tot a) het vinden van de juiste vraag en b) tot ‘maken’ is heel waardevol. Ook voor organisaties. Op die manier ontstaan er nieuwe invalshoeken en is het mogelijk om beweging te brengen of iets nieuws te creëren.

Onze verbeeldingskracht activeren is behulpzaam. Dat kan door beeldmateriaal (foto’s, film, kunstobjecten, etc) te gebruiken. Beelden doen een beroep op ons denken, onze houding, ons voelen en ons handelen. Dan bewegen we van onze linker- naar onze rechterhersenhelft; van feiten en kennis naar beleving en ervaring. En dat kan ook prima in organisaties waar medewerkers veelal met elkaar rondom een vergadertafel zitten. Ook werk ik regelmatig met elementen uit de methodiek van Design Thinking. Of ben ik werkzaam op het snijvlak van de kunstensector en organisatie-werk. Mijn recente opleiding aan de HKU maakt dat ik geloof in de waarde van crossovers tussen sectoren en professies. Via crossovers ontstaan gemakkelijker nieuwe ideeën en oplossingsrichtingen voor complexe zaken. Dat vind ik intrigerend.

Graag combineer ik mijn werk als antropoloog en kunstenaar door in organisaties samen op te trekken met (zorg)professionals. In het voorjaar van 2018 resulteerde dat bijvoorbeeld in een “Herinnermuur” in een verzorgingshuis van AxionContinu in Utrecht. In 2023 loop ik mee op een woonlocatie voor ouderen van Vitalis woonzorggroep in Eindhoven omdat ik ‘anders’ kijk en benieuwd ben hoe we aan elkaar verschijnen en wat dat betekent voor hoe we voor elkaar zorgen.

Lees ook over de waarde van een ‘kunstenaarsmindset’ in mijn blogs.

Zelf exposeer ik als keramist. Meer hierover lees je op mijn website op deze pagina.