Over Buro AanZet

Anke draagt vanuit Buro AanZet bij aan cultuurverandering bij haar opdrachtgevers. Ze combineert haar antropologische aanpak met systemisch kijken naar teams en organisaties en benut daarbij haar liefde voor gespreksontwerp en de facilitatie van dialogen. Op alle plekken werkt ze met teams en leidinggevenden vanuit de principes van systemisch werk aan hun individuele en collectieve veranderkracht. Daarbij maakt ze graag gebruik van verbeeldingskracht en benut ze waar mogelijk kunst. Vanuit Buro AanZet zet ze professionals aan tot reflectie èn actie.

Ze gelooft in het maken van cross-overs tussen disciplines. Ze houdt van werken in en met publieke en overheidsorganisaties, oa. in de cultuur en de zorg- en welzijnssector. Daarnaast heeft Anke klanten in de huisvesting en IT-sector. Anke is ook keramist.

Huidige en voormalige opdrachtgevers

Voor diverse coachings- en opleidingsinstituten is ze beschikbaar als representant bij familie- en organisatieopstellingen. Zelf verzorgt en coördineert ze samen met collega’s ochtenden voor organisatie/familie-opstellingen. Sinds april 2022 leidt ze een Leerwerkplaats Systemisch Onderzoeken samen met Sara Boonman. Voor informatie en data klik op: Leerwerkplaats Systemisch Onderzoeken 2023.

Voor meer persoonlijke (werk)vragen kan je terecht bij de opstellingenochtenden die Anke samen met Anouk Bloemers organiseert. Ook begeleidt Anke individueel professionals bij werkvraagstukken door middel van systemische coaching.

Voor Stichting Philadelphia Zorg begeleidt Anke gesprekken en dialogen gericht op leren en reflecteren, o.a. gericht op de implementatie van zelforganisatie. Ook wordt ze door de organisatie (via HR afdeling en directeuren) gevraagd voor ondersteuning van managers en teams bij complexe samenwerkingsvraagstukken. Ze onderzoekt dan op systemische wijze het ‘gedoe’ in lastige teams. Vaak is gedoe een symptoom dat zich manifesteert door bijvoorbeeld geruzie, geroddel, veel verloop en/of ziekteverzuim onder medewerkers, conflicten met en incidenten bij cliënten. In veel gevallen is daar een systemische oorzaak voor aan te wijzen. Samen met medewerkers maakt Anke een systemische analyse die weer aanzet geeft tot beweging.

Ook werkt Anke bij het Centrum voor Consultatie en Expertise als extern consulent. Ze kijkt als blikverruimer mee door een systemische bril en zet haar verbeeldingskracht en kunstenaarsperspectief in waar nodig. Haar ervaring in de zorgsector en haar para-medische achtergrond zijn behulpzaam.

Voor de Organisatieluisteraars begeleidde Anke dialogen bij de Politie en bij de Landmacht. 

Ook is Anke intensief betrokken bij de begeleiding van teams, managers en directie bij processen naar Zelforganisatie voor diverse opdrachtgevers.

Voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), bij het lectoraat Kunst en Professionalisering was ze als onderzoeker verbonden. Bij de HKU in de werkplaats Muzisch Onderzoek gaf ze als antropoloog vorm aan muzisch actie-onderzoek. Haar bevindingen publiceerde ze op musework.nl.

Voor The Turn Club was Anke in de startfase matchmaker/intermediair tussen kunstenaars en publieke organisaties. Ze gelooft in de waarde van de kunstenaarsmindset voor het zoeken naar vernieuwing in organisaties en voor het oplossen van taaie vraagstukken.

Door TheaterMakers Radio Kootwijk en de Organisatieluisteraars werd Anke (sinds januari 2018) gevraagd als dialoogbegeleider. Als teams van bijvoorbeeld de Politie en de Landmacht gezamenlijk naar een theatervoorstelling over hun werk hebben gekeken, faciliteert Anke een nagesprek.

Bij de Cliniclowns was Anke kwartiermaker voor de strategische pijler Speler in de Zorg. Daarnaast stuurde ze als interim-teamleider het team van de afdeling Onderzoek, Ontwikkeling en Relatiebeheer aan (mei 2018 – mei 2019).

Bij verzorgingshuis Axion Continu, op de locatie Huis aan de Vecht in Utrecht heeft Anke gewerkt als intermediair tussen een kunstenaar en de organisatie (april 2017 – maart 2018). Haar inzet was gericht op gespreksvoering met zorgprofessionals van diverse disciplines en het vergroten van de toegevoegde waarde van een kunstproject voor zowel de kunstenaar als de organisatie. 

Als directeur-bestuurder van Stichting Wemos (2011-2016) was Anke jarenlang boegbeeld voor de organisatie en strategisch lobbyist op het gebied van ‘global health’ thema’s.

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van Buro AanZet: Alg Voorwaarden Buro AanZet versie voorjaar 2022.