Over Buro AanZet

Anke draagt vanuit Buro AanZet bij aan organisatie-vernieuwing bij haar opdrachtgevers. Ze combineert haar antropologische aanpak met gespreksontwerp en facilitatie van dialogen. Op veel plekken werkt ze met teams en leidinggevenden vanuit de principes van systemisch werk aan hun veranderkracht. Daarbij maakt ze graag gebruik van verbeeldingskracht en benut ze kunst. Vanuit Buro AanZet zet ze professionals aan tot reflectie èn actie.

Ze gelooft in het maken van cross-overs tussen disciplines; daarvoor initieert ze uitwisselingen tussen bijvoorbeeld gezondheidsprofessionals en kunstenaars. Ze houdt van werken in en met publieke organisaties, oa. in de zorg- en welzijnssector. Anke is ook keramist. Ze is daarnaast dol op theater en sinds 2016 ook zelf ‘maker’ van voorstellingen waarin ze haar belevenissen als antropoloog als inspiratiebron gebruikt.

Huidige en oude opdrachtgevers

Bij Stichting Philadelphia Zorg, op de afdeling Innovatie & Projecten, verzorgt Anke evaluaties en begeleidt ze gesprekken en dialogen gericht op leren en reflecteren. Ook wordt ze door de organisatie (via HR afdeling en directeuren) gevraagd voor ondersteuning van managers en teams bij complexe vraagstukken. Ze onderzoekt dan op systemische wijze het ‘gedoe’ in lastige teams. Vaak is het gedoe dat zich manifesteert door bijvoorbeeld weerstand bij personeel, veel verloop onder medewerkers, conflicten of hoog ziekteverzuim. In veel gevallen is daar een systemische oorzaak voor aan te wijzen. Medewerkers kunnen na systemische analyse allen ontschuldigd worden; het startpunt van ‘gedoe’ is veelal ver voor hun tijd ontstaan.

Voor de Organisatieluisteraars verzorgt Anke begeleiding van dialogen bij de Politie en bij de Landmacht. Ook is ze intensief betrokken bij de begeleiding van (zorg)teams, managers en directie bij een proces naar Zelforganisatie.

Voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), bij het lectoraat Kunst en Professionalisering is ze als onderzoeker verbonden aan een onderzoek naar Kunst als Interventie in trainingen van De Baak.

Bij de HKU in de werkplaats Muzisch Onderzoek geeft ze als antropoloog vorm aan muzisch actie-onderzoek. Haar bevindingen publiceert ze op musework.nl.

Voor The Turn Club was Anke matchmaker/intermediair tussen kunstenaars en publieke organisaties. Ze gelooft in de waarde van de kunstenaarsmindset voor het zoeken naar vernieuwing in organisaties en voor het oplossen van taaie vraagstukken.

Door Productiehuis Plezant en de Organisatieluisteraars wordt Anke (sinds januari 2018) regelmatig gevraagd als dialoogbegeleider. Als teams van bijvoorbeeld de Politie en de Landmacht gezamenlijk naar een theatervoorstelling over hun werk hebben gekeken, faciliteert Anke een nagesprek.

Bij de Cliniclowns was Anke kwartiermaker voor de strategische pijler Speler in de Zorg. Daarnaast stuurde ze het team van de afdeling Onderzoek, Ontwikkeling en Relatiebeheer aan (mei 2018 – mei 2019).

Bij verzorgingshuis Axion Continu, op de locatie Huis aan de Vecht in Utrecht heeft Anke gewerkt als intermediair tussen een kunstenaar en de organisatie (april 2017 – maart 2018). Haar inzet was gericht op gespreksvoering met zorgprofessionals van diverse disciplines en het vergroten van de toegevoegde waarde van een kunstproject voor zowel de kunstenaar als de organisatie. Bij de conceptontwikkeling fungeerde Anke als ‘vertaler’ tussen de behoeften van de organisatie en de wensen van de kunstenaar.

Als directeur-bestuurder van Stichting Wemos (2011-2016) was Anke jarenlang boegbeeld voor de organisatie en strategisch lobbyist op het gebied van ‘global health’ thema’s.

Voor diverse coachings- en opleidingsinstituten is ze beschikbaar als representant bij familie- en organisatieopstellingen.

De Algemene Voorwaarden van Buro AanZet zijn hier te vinden.